Werkmap

Executief groeien

Executieve vaardigheden

Executieve functies zijn de regelfuncties van de hersenen die essentieel zijn om activiteiten met succes te volbrengen. Ze zijn bepalend om doelgericht gedrag te vertonen. Hierbij valt te denken aan dagelijkse activiteiten zoals zelfstandig aan- en uitkleden, tafeldekken etc. Maar ook voor op school, bijvoorbeeld klaar zitten met alle spullen voor een reken- of taalles, zelfstandig werken, werk afmaken, aandacht erbij houden of  tot leren komen.

Executieve functies zijn belangrijk voor de prestaties op school, de zelfstandigheid thuis en in het dagelijks leven. Ze hebben oefening nodig om te ontwikkelen. Jij kan als leerkracht de kinderen helpen deze vaardigheden te ontwikkelen!

Inhoud Werkmap

De inhoud van de map is zorgvuldig en doordacht samengesteld om zo aan te sluiten bij de behoefte en mogelijkheden van leerkrachten. Zonder te veel inlees- of voorbereidingstijd, het is overzichtelijk en praktisch. Het zijn leuke en makkelijk toepasbare opdrachten om de executieve vaardigheden te stimuleren.

Daarnaast biedt deze map handvatten bij het krijgen van inzicht in de sterke en zwakke executieve vaardigheden van leerlingen. Aan de hand daarvan kunnen de leerlingen individueel beter geholpen worden om de zwakke vaardigheden te versterken en gebruik te maken van de sterke vaardigheden.  

 

Praktische informatie

  • We bieden ook een screening aan als je merkt dat een leerling blijft uitvallen op executieve vaardigheden.

Interesse in werkmap?

Heb jij interesse in de werkmap voor een organisatie/school of voor jou individueel? Laat dan hieronder jouw gegevens achter en wij nemen contact op!

Winkelwagen