Workshop

Executief groeien in de klas

Executieve vaardigheden

Executieve functies zijn de regelfuncties van de hersenen die essentieel zijn om activiteiten met succes te volbrengen. Ze zijn bepalend om doelgericht gedrag te vertonen. Hierbij valt te denken aan dagelijkse activiteiten zoals zelfstandig aan- en uitkleden, tafeldekken etc. Maar ook voor op school, bijvoorbeeld klaar zitten met alle spullen voor een reken- of taalles, zelfstandig werken, werk afmaken, aandacht erbij houden of  tot leren komen.

Executieve functies zijn belangrijk voor de prestaties op school, de zelfstandigheid thuis en in het dagelijks leven. Ze hebben oefening nodig om te ontwikkelen. Jij kan als leerkracht de kinderen helpen deze vaardigheden te ontwikkelen!

Inhoud Workshop

De workshop duurt ongeveer 2 uur. In deze 2 uur worden praktijk en theorie afgewisseld. Het is een interactieve workshop waarbij je praktische tips en tools krijgt die je de volgende dag gelijk kunt toepassen in de praktijk. Dit zonder de werkdruk te verhogen, doordat wij niet een methode toevoegen aan het lesprogramma maar jou een manier van denken en handelen willen aanleren. Deze manier van denken en handelen kan je dan makkelijk gebruiken tijdens alle lessen of activiteiten op de dag.  

Praktische informatie

  • De workshop duurt ongeveer 2 uur zonder pauzes.
  • Na het volgen van deze workshop krijg je een bewijs van deelname.
  • Neem contact met ons op om de mogelijkheden en kosten (afhankelijk van de grootte van de groep en de wensen) te bespreken.

Aanmelden workshop

Winkelwagen