Screening

Executieve vaardigheden

Executieve functies zijn de regelfuncties van de hersenen die essentieel zijn om activiteiten met succes te volbrengen. Ze zijn bepalend om doelgericht gedrag te vertonen. Hierbij valt te denken aan dagelijkse activiteiten zoals zelfstandig aan- en uitkleden, tafeldekken etc. Maar ook voor op school, bijvoorbeeld klaar zitten met alle spullen voor een reken- of taalles, zelfstandig werken, werk afmaken, aandacht erbij houden of  tot leren komen.

Executieve functies zijn belangrijk voor de prestaties op school, de zelfstandigheid thuis en in het dagelijks lezen. Ze hebben oefening nodig om te ontwikkelen. Jij kan als leerkracht de kinderen helpen deze vaardigheden te ontwikkelen!

Extra informatie

De zwakke en sterke executieve functies worden in kaart gebracht en de voorwaarden worden globaal in kaart gebracht. Hieruit volgt een rapport met een advies. Het advies is gericht op de executieve functies, maar ook of verder onderzoek op het gebied van de motoriek of zintuiglijke informatie verwerking nodig lijkt.

Wanneer het wenselijk is kunnen wij ook een aanvullende screening doen op het gebied van de motoriek en de zintuiglijke informatie verwerking (voorwaarden om de executieve functies te kunnen ontwikkelen).

Aanmelden screening

Heb jij interesse in de screening voor een organisatie of school? Laat dan hieronder jouw gegevens achter en wij nemen contact op!

Winkelwagen